PIF:s Alexandra Enlund uttagen i orienteringslandslaget

Tre glada kvinnor i sportkläder, med kartor i händerna
Alexandra Enlund t.v, på bilden tillsammans med Amy Nymalm och Katja von Schoultz. Foto: Ingela Mattsson

Pargas IF:s Alexandra Enlund valdes i fredags till Finlands orienteringslandslag till världscupen, som inleds om en vecka i Finland. Enlunds tredje plats i sprintgranskningen för två veckor sedan i kombination med fjolårets meriter gav henne en biljett till sprintstafetten.

I sprintstafetten består laget av två damer och två herrar. Finland deltar med två lag. Tävlingen avgörs tisdagen den 11 juni i centrala Helsingfors med senatstorget som tävlingscentral. Världscupen inleds nästa veckoslut med skogsdistanserna i Nouxskogarna i Vichtis.

Portin tackar nej till landslag

På Kristi himmelsfärdsdag avgjordes de sista granskningarna till världscupen i samband med nationella Prisma-Rastit i Karis-Lojo. Av Piffens elitlöpare placerade sig Fredric Portin bäst på medeldistansen.

Han blev tredje i H21E, endast åtta sekunder efter segraren Aleksi Ruohola, MS Parma, trots ett misstag på en minut. Portin tackar ändå nej till landslagsppdraget. Han kommer i stället att vara expertkommentator i Svenska Yles tv-sändningar.

I damelitklassen var Amy Nymalm 15:e och Alexandra Enlund 18:e. Ida-Marie Cederberg gjorde ett fint lopp och var tredje i B-elitklassen. Laura Portin var elfte i samma klass.

Simon Engström i H15 blev tredje. Tredje var också Emmi Virtala i D14 medan Jill Laurén var femte i D18.

Av de äldre orienterarna vann Sören Nymalm klassen H45 där Mika Honkasalo blev åttonde. Ingela Mattsson var tredje i D45 och Gia Alexandersson likaså tredje i D65.

Text: Ingela Mattsson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*