Piffens fotbollsdamer lever farligt – förlorade sista hemmamatchen

Fotbollsspelare
Fanny Andersson med ett avslut. Jennifer Dahla till höger. Foto: Mikael Heinrichs

En hemmaseger i säsongens sista hemmamatch mot FC Halikko hade räckt för att säkra seriekontraktet i damernas Trea, men så blev det inte. Gästerna vann med 0–4 (0–2), men fortfarande räcker en poäng i bortamatchen mot TKT till förnyat kontrakt.

Halikko satte två mål i första halvlek på den regnvåta Pajbackaplanen och efter ett självmål av PIF i den 77:e minuten var matchen rätt långt avgjord.

Piffen möter TKT som redan säkrat seriesegern i Tammerfors nästa lördag klockan 13.00.

Matematiken jobbar emot Piffen

Faran är att samtliga tre bottenlag PIF, TuTo och Pato slutar på lika poäng (de två sistnämnda spelar en inbördes match i sista omgången). I det fallet jämförs lagens inbördes möten – och i den jämförelsen ligger Piffen dessvärre risigt till. Om TuToPato slutar oavgjort och Piffen förlorar i Tammerfors kommer Piffen att sluta sist i Damtrean och då väntar nedflyttning till Fyran.

Om däremot TuTo eller Pato vinner är det förloraren i den matchen som slutar sist.

Pargas IF–FC Halikko 0–4 (0–2)

Målen: 31. Emilia Kaiser 0–1, 33. Elli Laaksonen 0–2, 77. PIF självmål 0–3, 80. Kaiser 0–4.

PIF: Evelina Huhta – Cecilia Erlund, Betty Helander, Jutta Virtanen, Iris Fors – Sara Salo, Jennifer Dahla, Michelle Ekholm, Miisa Pulkkanen – Ronja Westerlund, Fanny Andersson.

Avbytare: Aija Mäkinen, Vanessa Karrento, Janina Karrento, Veronica Ehrola, Jenna Ylönen.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*