Piffens damer tog hem thriller

Iman Achkir hittade rätt fyra gånger i segermatchen mot Pirkat. Foto: Mikael Heinrichs

Trots att Pargas IF:s damer jagade gästande Pirkat under stora delar av division 1-matchen i PIUG i lördags, lyckades man vända både 7-10 och 14-17 till en uddamålsseger med 19-18 (10-10).
Efter att laget hämtat in ett tremålsunderläge i första halvlek och på nytt tappade greppet efter slarv i anfallet i andra halvlek såg det tidvis blekt ut. Men matchens sista tia slutade 5-1 till Piffen och laget lyckades hålla seriepoängen hemma i Pargas.
På slutet var det framför allt Malin Sjöblom som steg fram och tog ansvar. Med resoluta steg tågade hon in mellan Pirkat-försvararna och smällde in tre av Piffens fyra sista mål i matchen.Det var också hon som såg till att man gick till pausvila vid 10-10. Iman Achkir utmanade också bra från sin kantposition och fick hyfsad utdelning.
I och med segern parkerar Piffen på övre halvan av tabellen, närmare bestämt på en femte plats just nu.