Piffens damer avslutade hemma med storseger

Lätta poäng. Piffen hade inga som helst problem med att avfärda Lieto i säsongens sista hemmamatch. Här Heidi Grönqvist med bollen. Foto: Mikael Heinrichs

Åtta mål och tre poäng. Pargas IF:s damer vann säsongens sista hemmamatch med 8-0 (4-0) mot Lieto och trots att man inte riktigt höll koncentrationen ända fram till slutet är tränaren Willy Lindberg nöjd med insatsen.

– Det här var en match som vi från början till slut hade i vår ägo. Vi höll oss till den filosofi jag kört med hela säsongen, det vill säga att rulla boll inom laget och det är ju alltid skoj att kunna avsluta hemma med en seger, säger han.

Målvakten Mikaela Sretenovic skadade sig på ett träningspass i veckan och därför spelade Jutta Virtanen i mål i första halvlek och Henrika Ranta-aho andra halvlek.

För Piffens del återstår ännu en match, borta mot ÅIFK på tisdag. Avspark blir det klockan 19.15 på Idrottsparkens övre plan.

– Det är alltid en prestigematch då vi möter Åbo och jag tror nog att vi har Mikaela tillbaka i mål i den matchen, säger Lindberg.

Piffens målskyttar mot Lieto var Malin Sjöblom (2), Michelle Ekholm (2), Ellinoora Rastas, Jutta Virtanen, Fanny Andersson och Jenny Heikkilä.