Piffens damer åkte på säsongens fjärde förlust — Atlas var nio mål vassare i Vanda

Det blev säsongens största förlust för PIF-damerna borta mot Atlas. ÅU-foto

Det blev ytterligare en förlust — den fjärde för säsongen i division 1 — för Piffen i söndags eftermiddag. Matchen mot Atlas i Vanda slutade 29–20 (12–10).
Hemmalaget Atlas tog kommandot direkt från start mot Piffen med både 5–1 och 8–3, men rödtröjorna spelade upp sig innan pausvilan som man gick till vid ställningen 12–10. Piffens Amanda Salenius gjorde sex av sina åtta mål i matchen innan sidbytet och var starkt bidragande till att laget hölls med i matchen.
Piffen åkte på fem utvisningar i matchen mot hemmalagets noll, men under utvisningarna lyckades Atlas inte göra mer än två mål.

Larkimo gjorde 17

Det var istället den andra tian i andra halvlek som blev Piffens akilleshäl denna gång. Hemmalaget gjorde åtta mål mot endast ett för gästerna och matchen var definitivt avgjord då det stod 23–14 på tavlan i Myrbacka. Atlas Susanna Larkimo stod för smått otroliga 17 mål i matchen.
Niomålsförlusten var Piffens största den här säsongen, laget parkerar på en nionde plats i serien. Sin följande match spelar man hemma nästa lördag mot HIFK Akatemia med start klockan 15.30.

Atlas–Pargas IF 29–20 (12–10)
PIF: Alexandra Fokin — Amanda Salenius 8, Malin Sjöblom 3, Alexandra Luukkonen 3, Nea Sinervo 3, Sylvia Jokinen 1, Essi Heinonen 1, Patricia Anckar 1, Paulina Ahokas, Denya Eliassi.