Piffen vann målkalas i Borgå – toppar kvalserien efter två omgångar

Sebastian Fagerlund (18) satte segermålet då Piffen vann i kvalserien mot Akilles. ÅU-foto

Pargas IF:s handbollsherrar tog en seger i den andra omgången av kvalserien i Borgå i kväll efter 37–40 (20–19) mot Akilles i ett riktigt målfyrverkeri.
Första halvleken gick i hemmalagets tecken då Akilles som inledde kvalet med en storseger mot HC HIK i Hangö höll några måls försprång, men en bit in i andra halvlek vände Pargas IF till 22–23 efter en sjumetersräddning av Markus Mattila och Ilija Krstevskis sjätte fullträff. Efter det kom hemmalaget aldrig förbi på nytt, utan Piffen kunde istället börja dra ifrån.
Sebastian Fagerlunds 33–38 med knappa fyra minuter att spela blev avgörande. Flest mål för Piffen gjorde Jane Jancev (8). För Akilles del var Sergej Sjevtjenko vassast framåt med 10 mål.
– Försvaret fungerade inte, vi var för passiva på sex meter. Anfallet lyckades bättre än försvaret, konstaterade PIF-tränaren Peter Söderlund efteråt.

I och med segern fortsätter Piffen på rent spel i kvalserien och toppar tabellen på fyra poäng före tvåpoängslagen Akilles och HK Pötsi. Ligajumbon HC HIK ligger på noll. Kvalserien fortsätter för Piffens del redan på tisdag i Hangö.

Akilles–Pargas IF 37–40 (20–19)
PIF: Markus Mattila, Jan Vikman – Jane Jancev 8, Ilija Krstevski 7, Sebastian Fagerlund 6, Aleksa Veselinovic 5, Robin Mattsson 5, Fredrik Lunden 4, Daniel Söderlund 2, Samuel Alexandersson 2, Linus Fröjdö 1, Joel Tunturi.