Piffen tog första segern under hösten

Piffens Veli Hartola utökade sitt målsaldo för säsongen till sex fullträffar. Pedro Lehtonen gjorde JyTy:s tröstemål. Foto: Mikael Heinrichs

Nästjumbon JyTy blev det första laget som kammade noll mot Pargas IF:s herrar under höstomgången. Veli Hartola visade vägen med sina två mål då Piffen vann 4-1 (2-0) på Pajbacka i kväll.

Att de tre första målen dessutom var verkliga pärlor gjorde inte aftonen sämre för hemmalaget. Hartola inledde målskyttet på halvvolley efter 22 minuter och ökade till 2-0 minuten innan paus ypperligt framspelad av Atte Holmberg.

I början av andra halvlek serverade inbytte Jonas Lehtinen en genomskärare åt Micke Karlsson som gjorde 3-0 och fyran kom i den 85:e minuten då Lehtinen kom fri med JyTy:s målvakt Sami Peltoniemi och iskallt placerade bollen i bortre hörnet.

Peltoniemi var för övrigt gästernas bästa spelare och stod för flera parader. JyTy:s tröstmål kom i den nästsista minuten då rutinerade Petri Lehtonen nickade in gästernas första hörna i hela matchen.

– Det här var en bra seger för oss och killarnas självförtroende. Det var särskilt skönt att både Hartola och Lehtinen lyckades då de haft det tungt på grund av skador. Jag hoppas att vi får det mentala lyftet vi behöver i och med den här matchen, sade tränaren Daniel Osinachi efteråt.

Piffen har nu 17 poäng och ligger fortfarande på en tionde plats i tabellen. Sin följande match spelar laget nästa fredag den 8 september på Idrottsparkens övre plan mot ÅIFK.