Piffen svidande nära seger

Iskall. Piffens Andrej Miladinovski (i förgrunden) visade prover på nerver av stål med sina straffmål i matchen mot Atlas. Foto: Mikael Heinrichs

Piffens Andrej Miladinovski satte sitt sjunde mål från straffpunkten med endast tjugotalet sekunder att spela och kvitterade matchen mot Atlas från Vanda till 26-26. Men i matchens sista anfall och sista sekund satte gästernas Anthony Hellakoski in 26-27 på ett genombrott och majoriteten av de 191 på läktaren fick bege sig snopna hemåt.

Piffen gjorde sannolikt sin bästa match under de senaste två säsongerna och ledde matchen i flera repriser. Särskilt i slutet av första halvleken

– Vi spelade dålig i inledningen av halvlekarna, jag vet inte om det är nervositeten eller vad det beror på, konstaterade PIF-målvakten Markus Mattila som var matchens man med sina 19 räddningar.

Atlas gick upp i en 2-5 -ledning i början av matchen men vann däremot de sista fem minuterna i öppningshalvan med 4-2. Däremellan hade makedoniern David Kuzmanovski hunnit åka på ett direkt rött kort efter att han knuffade Atlas Sebastian Säkkinen i sidan i skottmomentet.

– Jag tycker det var ett hårt domslut, han borde ha fått en utvisning. Vi hade svårt att rotera folk på vänsterbacken efter att han åkte ut och tappade kanske litet där, medgav PIF-tränaren Boris Dvorsek efteråt.

Han grämde sig också över en del individuella misstag i andra halvlek och lagets dåliga spel i numerärt överläge.

Vid ställningen 25-25 med drygt två minuter kvar åkte Piffens välspelande Vlatko Tasevski (sju mål) på en tvåa, men Atlas lyckades inte avgöra. Ett mål senare vid 25-26 fick istället Atlas  Gheorge Safronii sin andra tvåa och Piffen ett sjumeterskast som Miladinovski säkert förvaltade.

För Atlas tränare Toni Kallio var det ett kärt återseende med många i Piffen, eftersom han kom in som tränare för Pargaslaget i slutet av förra säsongen.

– Visst var det roligt att vara tillbaka och i ärlighetens namn kanske vi inte ens förtjänade segern i dag. Oavgjort hade varit helt rättvist med tanke på vår insats, konstaterade Kallio.

Men Hellakoskis mål avgjorde matchen i gästernas favör – och stämningen på Pargas IF:s handbollssektions 60-årsfest senare under kvällen kanske fick sig en liten törn.

Pargas IF – Atlas 26-27 (16-14)

PIF: Markus Mattila – Vlatko Tasevski 7, Andrej Miladinovski 7, Daniel Söderlund 4, Fredrik Lunden 4, Felix Timgren 1, Robin Mattsson 1, David Kuzmanovski 1, Samuel Alexandersson 1.