Piffen höll ut mot TPK trots hård press på slutet

Behar Cimili grovjobbade sin vana troget på mittfältet. ÅU-foto

Pargas IF fick en blixtrande start på bortamatchen mot TPK på idrottsparkens övre plan i kväll. Jonas Lehtinen inledde målskyttet i den nionde minuten på ett högerinlägg av Arsalan Azizi och Piffen ägde matchens första 20 minuter rätt suveränt.
I andra halvlek kvitterade Jyri Sundin efter en genomstickare till 1–1 och TPK jobbade sig in i matchen. Efter en dryg timmes spel fällde TPK-keepern Tuomas Leino PIF-anfallaren Lehtinen i en kontring innanför straffområdet och Gezim Voca tog säkert hand om straffen.
Efter Piffens ledningsmål var det dock TPK som skapade de farligaste chanserna och tidvis blev det riktigt svettigt framför Arnold Uschanoffs mål. Men Piffen höll ut och bärgade sin fjärde trepoängare för säsongen. Piffen är för tillfället trea i tabellen på 13 poäng medan TPK är åttonde på 6 poäng.

TPK–Pargas IF 1–2 (0–1)
Målen: 9. Jonas Lehtinen 0–1, 56. Jyri Sundin 1–1, 62. Gezim Voca 1–2 (str.)
PIF: Arnold Uschanoff – John Adolfsson, Yannick Ossok, Atte Holmberg, Ville Ranta-aho –Farhan Omar, Yasser Al-Musawi (v, 46. Kristoffer Lövholm), Behar Cimili, Arsalan Azizi – Jonas Lehtinen (67. Joonas Manzo), Gezim Voca (67. Ahmed Majed).