Piffen gjorde igen motståndarmålvakten till sitt största spöke — Atlas vann i Pargas

Piffen lyckades inget vidare med skyttet mot Atlas. Bilden är från matchen mot ÅIFK i början av september. Foto: Robert Lemberg

Piffens andra hemmamatch i handbollsligan denna säsong följde i 40 minuter ungefär samma mönster som senast hemma mot Sjundeå. Nu blev det förlust med 18–23 (8–13). Den stora skillnaden jämfört med senast var att laget inledde bra och höll jämna steg med Atlas fram till 7–7 efter 20 minuters spel.

Målvaktsspöket uppenbarar sig igen

Efter 7–7 började missarna hos hemmalaget hopa sig samtidigt som gästernas målvakt Tuomas Laitinen — och målstolparna — blev ett spöke för de rödklädda. Piffen hade sju eller åtta bollar i målramen och Laitinen kom upp till en räddningsprocent på 50,0.
— Att vi bara släpper in 23 bollar är defensivt riktigt bra, men framåt lyckas vi inte. Vi tar slarviga och förhastade avslut då bollen verkar bränna i händerna på spelarna. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, konstaterade PIF-tränaren Marko Brezic efter matchen.
Piffen lyckades inte heller utnyttja de många utvisningarna som Atlas åkte på. Då storskytten Gheroghe Safronii åkte på sin tredje tvåa och rött kort fick Piffen inte hål på Laitinen en enda gång — och samma melodi fortsatte under Heikki Laitinens tvåa efter direkt rött kort med fem minuter kvar. I och för sig hade Atlas redan ett sex måls försprång i det skedet och matchen var redan avgjord.

Uselt skytte

Ingen av Piffens skyttar lyckades med att förvalta sina lägen mer än 50-procentigt — och Jane Jancevs åtta mål krävde 17 avslut på mål.
— Det blir lättare att spela då man får upp andan på det här viset. Jag tycker i ärlighetens namn att Piffen var aningen bleka i kväll, men vi var i och för sig riktigt laddade och kom hit för att vinna. Det märktes på planen, sade Laitinen efteråt.
Tack vare segern, som var vandalagets första för säsongen, passerar Atlas Piffen i tabellen och är nu sjua medan Piffen är åttonde. ÅIFK och HC HIK ligger i botten med noll poäng.

Pargas IF — Atlas 18–23 (8–13)
PIF: Markus Mattila, Ville Nordqvist — Jane Jancev 8, Sebastian Fagerlund 3, Daniel Söderlund 2, Fredrik Lunden 2, Aleksa Veselinovic 1, Ilija Krstevski 1, Samuel Alexandersson 1, Linus Fröjdö, Robin Mattsson, Rasmus Silén, Valter Lehtinen, Joel Tunturi, Alfons Alexandersson.