Piffen firade inför hemmapubliken – vann med 4–0 mot ToVe

Piffens herrar firar avancemanget hemma på Pajbacka. Foto: Mikael Heinrichs

Piffen inledde säsongens sista hemmamatch mot ToVe aningen anonymnt, men precis innan pausen lyckades Frans Grönlund sätta in 1–0 efter en hörna. Wille Öhman ökade på till 2–0 efter att han tråcklade sig igenom ToVe-försvaret och placerade bollen bakom keepern.
Inhopparen Joonas Manzo frispelades i den 70:e minuten av Voca och han placerade lika iskallt in 3–0. Grönlund fick äran att nicka in slutsiffrorna 4–0 med några minuter kvar att spela.

Premieringar både innan och efter

Innan matchen delade Bollförbundets Västra Finlands distrikts chef Jouni Koivuniemi ut priset för september månads spelare till Piffens Yanga Baliso och samtidigt också priset som Västra Finlands Treas ”Årets spelare” till Gezim Voca. Årets spelare röstades fram av seriens spelare.

Mikael Heinrichs

Årets spelare i Trean. Piffens Gezim Voca premierades innan matchen. Foto: Mikael Heinrichs

Efter matchen blev det medaljutdelning och Piffen fick segrarpokalen för Trean till egen. Den roterade flitigt mellan spelarna och det togs mängder av bilder.

Gezim Voca och lagets yngre supportrar. Foto: Mikael Heinrichs

Ville Ranta-aho, lagkaptenen Yannick Ossok (som stod över matchen p.g.a. skada) och Farhan Omar leder firandet. Foto: Mikael Heinrichs

Pargas IF–ToVe 4–0 (1–0)
Målen: 45+1. Frans Grönlund 1–0, 61. Wille Öhman 2–0, 70. Joonas Manzo 3–0, 84. Grönlund 4–0.
PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist (57. John Adolfsson), Frans Grönlund, Elias Untamala, Arsalan Azizi (75. Kristoffer Lövholm) – Farhan Omar (68. Micke Karlsson), Wille Öhman (75. Kasper Fröjdö), Behar Cimili, Yanga Baliso – Gezim Voca, Jonas Lehtinen (57. Joonas Manzo).