PIF-damernas före detta tränare Willy Lindberg tar över ansvaret för FC Boda

Willy Lindberg (t.v.) axlade i praktiken tränarrollen redan under slutet av årets säsong, efter att Anton Brotkin (t.h) avgått. Foto: Fredrik Häggman

FC Boda har påbörjat lagbygget inför nästa års nystart i division fyra. Föreningen har nu anlitat Willy Lindberg som ansvarig tränare för representationslaget.

Lindberg är ingen nykomling i klubben – han var ansvarig tränare under den gångna säsongens sista matcher, efter att den förra tränaren Anton Brotkin avgått då det var så gott som klart att Boda nedflyttas från division tre.

– Vi är nöjda med att i god tid påbörja lagbygget med bekanta krafter. Lindberg känner väl till både spelarna och verksamheten, säger styrelseordförande Kaj Guseff i ett pressmeddelande.

Träningarna inför säsongen 2019 startar redan under november månad.

– Nu gäller det att få alla nyckelspelare att fortsätta, och att eventuellt hitta några nya krafter, säger Lindberg.

Lindberg, som kommer från Kimitoön, var tidigare ansvarig tränare för Pargas IF:s damlag som i år slutade på sjunde plats av tio i damernas division tre.

Han tränade damerna också säsongen 2017, då de slutade fjärde.

Tidigare har han bland annat varit juniortränare i KSF.

FC Boda slutade sist i division tre i år och spelar därför i division fyra nästa år, efter två raka säsonger i herrtrean.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*