Penningtvättåtal mot Paf och bolagets förra vd

Anders Ingves, före detta verkställande direktör för Penningautomatföreningen på Åland (Paf). Lehtikuva

Tidigare verkställande direktören för Penningautomatföreningen på Åland (Paf) Anders Ingves åtalas vid Ålands tingsrätt misstänkt för grov penningtvätt eller penningtvätt och alternativt penningtvätt av oaktsamhet.

Det meddelade statsåklagaren Tom Laitinen i dag.

Dessutom yrkar åklagaren att Paf skall dömas till samfundsbot och att de medel som varit föremål för brottet samt den vinning som brottet har gett upphov till ska dömas förverkad till staten.

Åtalet hänför sig till åren 2009–2012 då en av Paf:s spelkunder spelade på Paf:s onlinespel med förskingrade medel.

Åsa Ceder är styrelseordförande i Paf. Lehitkuva

– För Paf med sin specifika verksamhet och goda syfte är det av yttersta vikt att följa lagar och regler inom såväl spel- som finansmarknaden. Våra kunder och ägare ska alltid kunna lita på att bolaget är en pålitlig och ansvarstagande aktör i samhället. Vi ser därför mycket allvarligt på åtalet, säger styrelseordförande Åsa Ceder i ett pressmeddelande.

Sedan juni 2016 är Christer Fahlstedt vd för Paf .

– Oavsett det rättsliga utfallet kommer vi att genomföra en grundlig översyn av våra interna processer för att se om det är något som ytterligare behöver åtgärdas. Det ska inte ens kunna finnas misstankar om att saker inte har gått rätt till, säger Christer Fahlstedt i pressmeddelandet. (FNB)

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*