ParSport avslutade sin kvalserie med ännu en brakförlust

Avsked i moll. ParSports sista match i kvalserien slutade med fula siffror. Karhu HT II vann med 1-8 (0-6, 1-1, 0-1). Bilden är från en tidigare match. ÅU-foto

Den tunga hockeysäsongen i Pargas tog slut i söndags då ParSport spelade sin sista match i division 2-kvalet. Karhu HT II slog knockout på ParSport redan i första perioden som slutade 0-6, slutsiffrorna skrevs 1-8.
ParSport förlorade samtliga fyra matcher i kvalserien och lagets enda seger under hela säsongen noterades hemma mot Chiefs i början av januari – också den med nöd och näppe efter 7-6.
Mot Karhu HT II i söndags hade laget aldrig en tillstymmelse av en chans. Innan man hunnit fram till halva första perioden stod det redan 0-3 på ljustavlan och Björneborgarna ökade på till 0-6 innan första perioden var slut. Efter det slog gästerna av på takten medan ParSports Albert Karlsson gjorde hemmalagets enda mål i matchen fyra minuter in i mittenperioden.
Karhu HT II vann kvalserien och spelar därmed i division 2 nästa säsong medan Liekit från Forssa får vänta på besked om vilken nivå de spelar på nästa säsong. Det beror först och främst på hur det går för VG-62 från Nådendal som kvalar för att hållas kvar i Finlandsserien för tillfället. Det kvalet avgörs slutligen under nästa helg.
Men för ParSports del är det klart att det blir division 3 som kallar nästa höst.