Pargasdelegation åker på exkursion till Uleåborg för att få idéer till stadens nya byahus

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället
Redan prenumerant?
Logga in

2 Kommentarer

 1. Kalkdammet och sprängningarna är mer än väl bekanta för en genuin pargasbo,
  men vad är ”det eviga bruset, som ekar över Pargas”?

 2. Man behöver nödvändigvis inte resa till Uleåborg eller någon annanstans för idéer, låt eleverna i skolorna i alla åldrar kläcka dem.

  Glöm nu äldreboende, dagis och ”simhall” och gör lilla busstationen till ett ställer för buss och taxi samt något café och ställe att fördriva tiden på.
  Skall man ha en simhall i Pargas så skall den vara tillräckligt stor som inte blir överbokad och allmänheten får simma bara någon timme på dagen. Gör inte samma misstag som ishallen som alltid är reserverad. Dessutom med en riktig simhall så kan man ordna tävlingar och motionssimma, för det krävs en 50m bassäng och flera banor. Centralparken är FEL ställe för en simhall.

  Bästa simhallen skulle vara gruvan, en äkta äventyrspark med värdens djupaste simbassäng, hotell på bottnet, klätterväggar, linbana….. Inte ens Dubai skulle kunna slå detta. 🙂
  Dessutom skulle fördelen vara att pargasborna slipper kalkdamm, sprängningar, eviga bruset som ekar över Pargas…. Tyvärr så krävs det någon miljard för att uppfylla detta. Ingenting är överdrivet, det är resurserna och viljan som fattas.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*