Pargasbo är årets 4H-medlem i södra Finland

Julia Lindqvist är trots sin unga ålder något av en veteran i 4H-sammanhang. Pressbild

Finlands svenska 4H:s styrelse har utsett 19-åriga Julia Lindqvist från Pargas till årets medlem i södra Finland 2019.

Lindqvist har varit aktiv i föreningen sedan hon var åtta år och deltagit aktivt i föreningens alla aktiviteter. Till hennes stora bedrifter hör ett aktivt deltagande i verksamheten för unga.

Hon har jobbat internationellt, inom föreningens arbetsförmedling, hon har varit hjälpledare på läger och matskolor samt som grädde på moset startat ett eget 4H-företag, skriver Finlands svenska 4H i ett pressmeddelande.

– Julia är utåtriktad, glad och positiv och har varit en stor tillgång i Pargas 4H som läger- och matskoleledare. Hon har hjälpt till med många olika sysslor i verksamheten. Hon har ett bra ordningssinne och är duktig på att både organisera sitt jobb och se helheter, säger Susanne Nyman som är verksamhetsledare för Pargas 4H.

Inom 4H-verksamheten fostras barn och unga till ansvarstagande, företagsamma vuxna. 4H-gruppaktiviteterna lär medlemmen praktiska färdigheter samtidigt som den sociala kompetensen utvecklas. 4H-kurserna och utbildningarna fördjupar medlemmens kunnande och väcker intresse för sysselsättning och företagande, beskriver 4H sin verksamhet.

Finlands svenska 4H är en riksomfattande, enig och ständigt utvecklande finlandssvensk barn- och ungdomsorganisation som utvecklar medlemmarnas självkänsla, företagsamhet och intresse för lokalsamhället samt för landsbygden och dess mångsidiga näringar.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*