Pargas synar socialsektorns utgifter — kan staden minska på köptjänsterna?

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

En kommentar

  1. När vi nu tangerar förebyggande åtgärder hoppas jag att även olika terapiformer hålls kvar, även i Pargas. Nu är situationen den att en del verksamhetsidkare redan flyttat sin verksamhet till Åbo. Att skicka en kund till till Åbo t/r med taxi gör att redan transporten är dyrare än terapin.

    ”Halloj Rolle, talar du inte nu i egen sak?” undrar kanske den observante. Jo, min hustru hör till dem som erbjuder terapi i Pargas, mera specifikt funktionsinriktad musikterapi.

    Med denna kan man i ett tidigt skede hjälpa barn med skolsvårigheter och etablerade diagnoser som t.ex. ADHD, ADD samt även rehabilitera barn med utvecklingsstörningar. Detta hjälper i sin tur föräldrarna att orka bättre och förebygger utfrysning av elever i skolmiljö -> bättre psykisk hälsa. Många lärare och skolgångsbiträden kan säkert vittna om fördelarna med tidig terapi och åtgärderna i detta skede är avsevärt billigare än senare då problemen eskalerat.

    Terapin är ett tätt samarbete mellan terapeut, lärare, skolpsykolog och läkare och terapin finansieras typiskt av stad eller FPA medelst betalningsförbindelser. I vissa fall kan terapin även bekostas med stipendier eller medel från sjukvårdsdistikt m.m.

    Rolle Möller, Pargas

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*