Pargas fortsätter planera byahuset

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Kommentarer

 1. Håller med Ahlbäck.
  Vem har intresse av att minska på Centralparken och att det skall byggas ett nytt servicehem, dagis OCH (terapi)simbassäng? Det sista som skall byggas i Centralparken är just ett allt-i-ett ”byahus” eller rättare sagt ett servicehem.
  Ett byahus kan man bygga men inte i Centralparken och byahuset skall inte vara ett servicehem och ännu mindre en ”simhall”.

  Skall det vara en simhall i Pargas så skall det vara en riktig simhall med minst en 50m bassäng och flera banor samt några mindre plaskbassänger osv.
  Tänk på att om man bygger en riktig simhall så skulle man även kunna ordna tävlingar och en normalstor bassäng är kravet för de som motionssimmar. En liten bassäng på 25m så är helt enkelt för kort och duger inte till simtävlingar.
  Skidcentret är ett bra exempel på bra skidspår som duger för alla och det finns månmga bra skidare i Pargas. Satsa då även på framtida elitsimmare från Pargas med en riktig simhall.
  Bygger man en liten simhall så är den resverad hela tiden precis som ishallen.
  Så det är Impivaara som gäller även i framtiden.
  Bästa simhallen skulle vara gruvan som dessutom skulle kunna vara hotell inne i berget eller på botten, inte ens Dubai har något liknande 🙂
  Dessutom finns det redan gamla mindre gruvor som kan skulle kunna bygga om till en simhall.

 2. Byahusets vara eller inte vara tar jag inte ställning till men nog placeringen! Helt idiotiskt att nagga Centralparken i kanterna nu när den småningom börjar finna sin plats bland invånarna. Fortsätt planeringen av den. Varför inte istället bygga Byahuset på samma sida av Strandvägen där stadshuset, ämbetshuset och ”Hong Kong” fastigheten är? Bakom ST1 stationen finns en tom tomt. Samtidigt skulle man få området uppsnyggat. Ser ju i dagsläget inte så tilltalande ut. Problemet är väl att tomten inte är i stadens ägo.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*