Pargas föreslås införa vikariestopp, eller vikarier bara i undantagsfall

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Kommentarer

  1. Är det inte alltid ett undantagsfall då vikarier behövs? Gör inte vikarien någon nytta så ska man naturligtvis inte anlita en. Ifall omfördelning av sysslor kan ersätta ett vikariebehov vid tillfällig frånvaro så råder det väl överkapacitet i normalläget? Är organisationen så slipad att det inte finns överkapacitet leder omfördelingen av sysslor till överbelastning som i sin tur leder till ökade kostnader.

    Det samma gäller anskaffningar. De ska ju alltid fylla ett verkligt behov och göras till ett förmånligt pris utan en massa mellanhänder och avtal med föråldrade prislistor.

    Brist på skolning leder till brist på kunskap som leder till dåliga beslut och ökade kostnader. Tidigare kortsiktiga beslut har lett till bl.a. den renoveringsskuld som råder i stadens fastigheter, och ju mer man kortsiktigt stryper åt bildning och social & hälsovård desto högre blir överskridingarna i framtiden. Det lönar sig inte att kissa i byxan trots att det värmer en stund.

    För all del, diskutera ni fyrverkerier om nu det är så viktigt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*