Förflytta dig till innehållet

Papperspåse, plastpåse eller tygkasse — vilket är egentligen det mest miljövänliga valet?

Tygkasse, papperspåse och plastpåse
Hållbarhetsdilemma. Foto: Yascha Gilbert Miljövänlighet, hållbarhet, bekämpning av klimatförändringen. Begrepp som dagligen syns och hörs omkring oss. Sakta men säkert börjar vi röra oss mot mer…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

4 kommentarer: “Papperspåse, plastpåse eller tygkasse — vilket är egentligen det mest miljövänliga valet?

  1. Maria Abrahamsson skrev

    Hej, Yascha!
    Jo, jag känner till reportagen om tygkasseprojektetn i skären, tack för dem.
    Min poäng är dock att jämförelserna haltar då återbruk av gamla tyger etc inte är med. Men jag begär inte att ÅU ska göra den undersökningen eftersom konsumentproffsen inte klarat det.

  2. Stina Harmanen skrev

    Om man använder tygpåsen 131 ggr…det betyder ca var tredje eller var fjärde dag. Ett år. Tygkassen hänger med i flere år utan att gå sönder och kan repareras om så skulle behövas. Plastkassen icke.

  3. Maria Abrahamsson skrev

    Jag är innerligt trött på alla påsjämförelser, från konsumentrådgivare till andra sakkunniga, som i sina artiklar alltid förbiser tygpåsar som är sydda av gamla plagg eller tyger och som håller hur länge som helst. Sant återbruk och en miljögärning alltså.
    Sådant återbruksarbete har ju också pågått i skärgården under hela första halvåret och kassarna finns tillgängliga i bl a lokala butiker.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter