Paavo Nurmi Festival får Turism-Oskar

PRISBELÖNT. Maratonloppet är ett av de många programpunkterna under friidrottsevenemanget. ÅU-Foto

Priset Turism-Oskar går i år till Paavo Nurmi Festival, för det långsiktiga arbete som ligger bakom ett av Finlands idag viktigaste friidrottsevenemang.

– Det internationella evenemangets betydelse för stadens image och marknadsföring bör inte förringas. Även inhemska turister kommer hit för de här evenemangens skull, säger turistdirektör Anne-Marget Hellén, som kallar Paavo Nurmi Festival för ett marknadsföringstrumf.

”En lyckad utveckling och marknadsföring av evenemanget höjer Åbos rykte som idrotts- och evenemangsstad” enligt prismotiveringarna. Idrottsevenemanget visas på kanalen Eurosport i Europa, Asien och Oceanien, refererat på 32 språk.

– Vi uppskattar vår Turism-Oskar väldigt högt bland våra priser i prisskåpet. Arbetet bakom evenemangen görs av hela hjärtat och det här är ett fint tack för decennier av arbete som fortfarande växer och utvecklas, säger Jari Salonen, vd för PN Turku, företaget bakom idrottsevenemanget.

Priset överräcktes av stadsdirektör Aleksi Randell på fredagen. Turism-Oskar delades nu ut för tjugonde gången.

Det har i år gått 120 år sedan Paavo Nurmi föddes och 60 år sedan första Paavo Nurmi Festival.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*