Förflytta dig till innehållet

Övning i Nagu fick nyfikna att ringa sjöbevakningen i lördags

Foto: Gränsbevakningen/ Rasmus Friman


Sjöbevakningen övade med helikopter och fartyg på lördagskvällen söder om Nagu.
Strålkastarna väckte allmänhetens nyfikenhet och enligt sjöräddningsledare Petri Kippola ringde några personer till sjöbevakningen för att fråga vad som stod på. Kippola påpekar att samtal som inte handlar om någon är i nöd, inte är välkomna.
— Det är inte önskvärt att man av nyfikenhet ringer sjöbevakningen, konstaterar Kippola. Sjöbevakningens telefonnummer finns till för att man ska kunna larma hjälp i nödsituationer och det är inte bra om telefonlinjen blockeras av onödiga samtal.
Sjöbevakarna ordnar varje vecka olika slag av övningar. Att övningen nu råkade infalla på en lördagskväll gjorde att många lade märke till övningen.
Den här gången handlade övningen om att träna på samarbetet mellan räddningshelikoptern och patrullbåten. Helikopterns apparater testades också.


Artikelns rubrik och textdel har ändrats från sjöräddningen till sjöbevakningen 17.9 klockan 14.45

Dela artikeln

En kommentar: “Övning i Nagu fick nyfikna att ringa sjöbevakningen i lördags

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter