Förflytta dig till innehållet

Öröskandalen: Salonen petas från Kimitoöns revisionsnämnd?

Man med skägg.


Kimitoöns revisionsnämnd vill att ett tillfälligt utskott reder ut och säkerställer nämndens förtroende och praktiska verksamhetsförmåga.
Ärendet kommer upp i kommunstyrelsen på måndag och ska också behandlas i kommunfullmäktige.
Förtroendekrisen bottnar i ett blogginlägg som viceordförande Janne Salonen (obunden) skrev i januari i år.
I blogginlägget redogjorde och ifrågasatte Salonen den mängd alkohol som Kimitoöns kommun hade köpt och tagit med till ett seminarium för förtroendevalda och tjänstemän på Örö i fjol höstas.
Revisionsnämnden ogillade att Salonen, utan att de andra i nämnden kände till det på förhand, tog reda på och ifrågasatte i media formerna och kostnaderna för seminariet.
Salonens förfaringssätt är inte förenligt med god sed eller de interna spelregler man i nämnden kommit överens om, står det i beredningen.
Enligt revisionsnämnden ledde Salonens agerande till betydande negativ publicitet för kommunen.
Ur beredningen framgår vidare att fullmäktiges förtroende för revisionsnämnden har rubbats. Det här eftersom fullmäktige står i överordnad position till revisionsnämnden. Dess verksamhet ska inte vara föremål för nämndens utvärdering.
Förtroendet internt har också rubbats, anser man,  eftersom Salonen inte följt allmän praxis.
 

Dela artikeln

En kommentar: “Öröskandalen: Salonen petas från Kimitoöns revisionsnämnd?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter