Förflytta dig till innehållet

Orienteringsguld i sikte: Trio förstärker Piffens herrlag som nu siktar på eliten


Fredric Portins byte till Piffens färger för med sig en dominoeffekt som leder till att även ett herrlag igen fås ihop, då Mats Dahlén och Tobias Henriksson bestämt sig att återvända till sin moderförening efter några år i exil.
Även Erik Haajanen från OK Raseborg springer för Piffen nästa säsong.
Både Dahlén och Henriksson lämnade Piffen då elitverksamheten låg nere och förväntar sig nu ett uppsving.
– Jag har redan en tid funderat att återvända till Piffen. Då Fredric flyttade var det lätt att fatta beslutet, avslöjar Dahlén som senaste säsong vann en FM-medalj av varje valör under sitt första år i H40-klassen.
– Jag är inte längre i skick för att platsa i första laget i ett topplag, men jag tycker om att träna och tävla och kommer ännu att vara med många år, säger Dahlén som 2015 vann Jukola i Pemar i norska Kristiansand OK:s färger men senast representerat Paimion Rasti.
– Dessutom hoppas jag att vi får drive i verksamheten och ungdomar i Pargas och Nagu intresserade av orienteringen, fortsätter Dahlén som driver jordbruket på Vinappa gård i Nagu.

Henriksson hoppas på nytändning

26-åriga Henriksson hann springa fyra säsonger för östnyländska OK Trian innan han nu återvänder till Piffen.
– I Piffen kan jag vara mer engagerad i träningar och hjälpa till i arrangemang men får ändå springa i en FSO-förening. Jag trivdes i Trian men kunde inte delta i den dagliga verksamheten, motiverar Åbobon Henriksson sitt föreningsbyte.
Efter två sämre säsonger på grund av hälsoproblem och utbytesstudier hoppas Henriksson, som 2015 var FM-fyra på långdistansen i huvudklassen och sprang några världscupsdeltävlingar, på nytändning.
– Min målsättning är att få gradun färdig i höst och att hitta ett jobb, men samtidigt tränar jag för stafetter och FM-tävlingar, berättar den blivande biologen.

Haajanen ser fram emot stafetter

Helt ny i Piffen är Ingåbördiga 26-åriga Erik Haajanen. Han flyttade i höstas till Åbo för att studera och nappade direkt på möjligheten att springa i Piffens herrlag.
– Jag är motiverad att springa stafetter, säger Haajanen som gjort många bra stafettlopp på första eller andra sträckan i OK Raseborg.
– Jag förväntar mig bra träningsmöjligheter, bra terräng och bra tränare.

Damsatsning nu, herrarna kommer på sikt

Tränaren Fredric Portin som koordinerar elitverksamheten avslöjar att nästa års målsättning är FSOM-stafettguld och att utmana topplagen på FM.
– Vi börjar med damsatsningen och på sikt bygger vi upp ett herrlag. Det här är ett steg i rätt riktning, säger en inspirerad Portin.
Sektionsordförande Max Laurén är liksom Portin glad att Dahlén och Henriksson valt att återvända.
– Fredrics närvaro som förebild och drivkraft och att vi igen har både herr- och damlag är bra för hela verksamheten, säger Laurén.
Ingela Mattsson

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *