Ordförande för Åbonejdens andningsförening: ”Dålig inomhusluft är ett jättestort problem”

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

En kommentar

  1. Intressant att få en teori bekräftad: Carola Aaltonen konstaterar att mögelkontaminerade kläder och annat som förvarats (eller mänskor som vistats) i mögelhus hämtar med sig allrgiframkallande mögelsporer. Medan jag jobbade kunde jag i mitt arbete konstatera att väldigt många hem luktade mögel.
    Till exempel skolelever som bor i sådana mögelhus behöver inte själva nödvändigtvis insjukna , men de tar möglet med sig i sina kläder, som ofta hänger på gemensamma krokar i skolan.Mögelkänsliga skolkamrater får symtom – i skolan. Felet behöver alltså inte ligga i skolbyggnaden, utan i skolkamraternas hem. Ett svårtacklat problem, alltså. Att sanera skolan eller t.o.m. bygga helt ny lär väl inte då hjälpa.Men för all del, det finns säkert också mögliga skolor.
    Påståendet att hus byggda före millennieskiftet skulle vara hälsovådliga, kanske inte stämmer till alla delar. Till och med urgamla stugor, byggda i trä på öppen stenfot utan källarvåning är inga mögelhus. Men jag kan gott tänka mej att den unkna luften i en oventilerad och dåligt dränerad källarvåning eller husgrund inte så sällan är orsaken till dålig inomhusluft.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*