Onödig genomfart förbjuds i Åbo centrum

Genomfart förbjuds längs de markerade gatuavsnitten. Bild: Åbo stad

Från och med måndag morgon klockan 06.00 är genomfartstrafik förbjuden längs Eriksgatan, Auragatan, Slottsgatan och Brahegatan i Åbo centrum.

Genomfartsförbudet innebär alltså att man inte får köra på Auragatan, Eriksgatan, Brahegatan eller Slottsgatan om man inte har för avsikt att parkera på parkeringsplatsen vid biblioteket, Saluhallens parkeringsplats, i parkeringshallen Julia eller ska lasta, lossa, lämna eller plocka upp saker eller passagerare i området.

Servicetrafik och körning till tomterna är tillåten

Genomfartsförbudet en följd av förnyandet av Salutorget och trafikarrangemangen som införs inför flytten av bussarna från Salutorget.

Bussarna flyttar från torget den 24 september, samma dag som vintertidtabellerna träder i kraft.

Busstrafiken koncentreras då till Slottsgatan och Auragatan.

Med förbudet vill man trygga busstrafiken under tiden som det nya Salutorget byggs.

Rättelse 3.9.2018 kl 15:00: Meningen ”Med förbudet menas att fordon inte får köra längs gatorna för att föra eller hämta passagerare. Det är också förbjudet att lossa och lasta fordon vid gatorna, meddelar Åbo stad. Däremot är det tillåtet att använda parkeringsplatserna vid stadsbiblioteket och Saluhallen, Julias parkeringshus och parkeringsplatserna längs de aktuella gatorna” har tagits bort och ersatts med följande: Genomfartsförbudet innebär alltså att man inte får köra på Auragatan, Eriksgatan, Brahegatan eller Slottsgatan om man inte har för avsikt att parkera på parkeringsplatsen vid biblioteket, Saluhallens parkeringsplats, i parkeringshallen Julia eller ska lasta, lossa, lämna eller plocka upp saker eller passagerare i området.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*