Förflytta dig till innehållet

Ödmjukt förlåt….

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

… kommuninvånare, förtroendevalda, tjänstemän etc. etc.
SDP:s ”radikala” åsikt om att ledande tjänstemän bör ta sitt ansvar i den katastrof, som orsakats inom socialsektorn i Pargas har hos vissa personer skapat oro och sorg. I en Facebookskrivelse rådgav en före detta aktiv kommunalpolitiker oss socialdemokrater att be ödmjukast om förlåtelse av socialdirektören eftersom vi uttryckt att personen inte skött sitt uppdrag.
Personligen ber jag om förlåtelse redan på förhand av alla som känner sig träffade och blir ledsna, inte är det ju trevligt, eller hur?
Men tig den som tiga vill, var aktiv du som ändring kräver.
Våra tjänstemän, likaså förtroendevalda, bär ett stort ansvar.
Om förtroendevalda väljer att strunta i sitt ansvar är följden den att de inte (hoppeligen) får röster i nästa val. Men när tjänstemän återkommande misslyckas i sitt uppdrag, begår fel som lämnar kommuninvånarna utan skydd, ensamma och utslagna, då måste kommunen ta tag i saken.
Hanna Karlsson
SDP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter