Oavgjort för TPS mot ligajumbon

FOTBOLLSLIGAN

Varken bra eller dåligt. Så löd stämningarna inom TPS sedan nykomlingen från Åbo fått nöja sig med ett kryss borta mot jumbolaget PS Kemi i fotbollsligan. Söndagens möte i Uleåborg slutade oavgjort 2–2 efter hemmaledning 2–1 i paus.
Med fem inspelade poäng på sju matcher avancerar TPS i alla fall förbi färska cupmästarna FC Inter och upp på sjunde plats i tabellen.
Kemi inledde målskyttet redan i den femte minuten då lagets moldav Victor Sevcenko ostört kunde nicka in Keaton Isakssons hörna.

Ääritalo i rollen som framspelare

Elva minuter senare kvitterade gästerna genom Onni ValakariMika Ääritalos inlägg.
Kort före halvtid återtog Kemi ledningen då Justus Lehto fri framför mål lyckades överlista Jon Viscosi en andra gång.
Halvvägs in i andra halvlek utjämnade TPS på nytt. Ääritalo agerade på nytt framspelare, denna gång till ytterkollegan Oskari Jakonen som satte in 2–2 förbi Mikko Vilmunen som ersatt startande Oskari Forsman mellan stolparna.

TPS spelar hemma mot HJK på fredag. Avspark klockan 18.30 på Veritasstadion.

PS Kemi–TPS 2–2 (2–1)
Mål: 5. Victor Sevcenko (Keaton Isaksson) 1–0, 16. Onni Valakari (Mika Ääritalo) 1–1, 44. Justus Lehto (Juho Mäkelä) 2–1, 68. Oskari Jakonen (Mika Ääritalo) 2–2.
PS Kemi: Oskari Forsman (55. Mikko Vilmunen) – Victor Sevcenko, Marek Kaljumäe (75. Kristian Heinolainen), Aliyu Abubakar, Kosta Manev – Keaton Isaksson, Kevin Mombilo, Justus Lehto (87. Iiro Vanha), Julián Guevara, Adam Vidjeskog – Juho Mäkelä.
TPS: Jon Viscosi – Niklas Friberg, Miro Tenho, Rasmus Holma, Juri Kinnunen – Niklas Blomqvist, Ben McKendry (70. Jonni Peräaho) – Mika Ääritalo, Onni Valakari, Oskari Jakonen (86. Riku Sjöroos) – Drago Milovic (76. Elias Ahde).
Varningar: PS Kemi 2 (29. och 86. Abubakar = rött kort), TPS 1 (19. Ääritalo).
Utvisning: 86. Aliyu Ababakar, PS Kemi.
Hörnor: PS Kemi 6, TPS 5.
Domare: Ville Nevalainen.