Förflytta dig till innehållet

Nytt tvåspråkigt daghem öppnade i S:t Karins

Arkiv/Mats Havia

Arkiv/Mats Havia

Leksaker. ÅU-foto


I tisdags öppnade dagvårdskedjan Pilke päiväkodit Oy ett nytt daghem med musikfokus i S:t Karins. Daghemmet, som erbjuder både finsk och svensk dagvård, heter Aurora och finns på Nurminiitynkatu i Piispanristi.
Till att börja med ordnas verksamheten i en provisorisk lokal. I slutet av året ska ett nybygge på samma adress vara inflyttningsklart.
Aurora har 100 platser för barn i åldern 0–5 år. Barnen är indelade i grupper utifrån språk. De finska barnen har också möjligheten att få språkbad i de svenska grupperna.
Daghemmet vill erbjuda barnen musikaliska upplevelser och färdigheter och ska få sjunga, lyssna på musik, spela olika instrument, lära sig ramsor, improvisera, dansa och röra på sig till musik.
– Aurora har intresserat många S:t Karinsbor och familjer från andra kommuner. Möjligheten att kombinera svensk dagvård med musik har välkomnats här i staden, säger Tuulia Tamminen, regionchef för Pilkes daghem i västra Finland.
Aurora är Pilkes tredje daghem i S:t Karins. Den finländska kedjan har sammanlagt 128 daghem i Finland.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter