Nu ska sötvattensbassängens vatten i Pargas förbättras — Ålöviken har fått en egen stiftelse

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

4 Kommentarer

  1. @Raymond. Tyvärr har det visat sig omöjligt att få tillstånd att öppna viken på nytt till havet. Det är dessvärre inget som Pargas stad kan besluta om. Pargas Vatten Ab och Pargas stad har i repriser arbetat för att man skulle få avlägsna slussen, men nationella och EU:s miljömyndigheter sätter stopp (delar av området har både Natura status och är naturskyddsområde). Det som därför återstår är att med olika åtgärder försöka förbättra tillståndet i viken.

  2. Sötvattenbassängen i Pargas måste öppnas så att havet har tillgång till fjärdar och vikar. Det är kanske redan försent att rädda det som en gång fanns i detta vattendrag, men det vore ändå det billigaste sättet att till en del återgå till det förflutna. Det blir oerhört dyrt att putsa och rensa ogräs varje eller vartannat år, för inte tala om slussens underhåll.
    Det fanns i tiden olika arter av häckande andfåglar, doppingar och sothöns som trivdes här. Idag finns det bara skrikande svanar som erövrat reviren. Fiskbeståndet består väl snart enbart av rudor.

  3. Hej Rune! Tack för din fråga! Det här har säkert att göra med de tekniksa bekymmer som vi dragits med hela veckan. Prova med att logga ut från ÅU på din surfplatta och sedan logga in igen med ditt användarnamn och ditt lösen. Ditt användarnamn är samma som din e-post. Om du glömt lösenordet väljer du ”Glömt lösenordet?” och skapar ett nytt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*