Nu kan man utbilda sig till ambassadör för Skärgårdshavets biosfärområde i Åbo

En del av Skärgårdshavet. ÅU-foto

Skärgårdshavets biosfärområde jobbar kontinuerligt för att göra biosfärområdet synligt och mera känt – och som ett led i det söker man nu ambassadörer för biosfärområdet.

Under vintern och våren ordnas en utbildning med fem träffar där man bland annat lär sig om biosfärområdet, hållbarhet, det unika Skärgårdshavet och storytelling.

Utbildningen till biosfärambassadör riktar sig till lokala företagare, guider, föreningsaktiva eller andra intresserade.

Tanken är att man genom att lära sig mera om biosfärområdet får verktyg som också kan vara till nytta i den egna verksamheten. Till exempel inom turistnäringen kan man möta utländska turister som känner till begreppet biosfärområde men inte vet att de befinner sig i ett, då de besöker Åbolands skärgård.

Utbildningen är avgiftsfri och arrangeras och arrangeras av Skärgårdshavets biosfärområde och Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi.

Sista dagen att anmäla sig till utbildningen är den 23 november och första träffen hålls den 3 december. Mera information om träffarna och anmälningen finns här. 

Skärgårdshavets biosfärområde är ett av två i Finland. I hela världen finns det 686 biosfärområden i 122 länder.

Biosfärområdets huvudmål är att hitta hållbara sätt att bo och verka i skärgården och på så sätt främja en positiv skärgårdsutveckling och ett renare hav.

Skärgårdshavets biosfärområde inrättades år 1994 och består av Skärgårdshavets nationalpark och de åboländska skärgårdsområden som tillhör Pargas stad och Kimitoöns kommun.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*