Kimitos Aktia Bank flyttar till nya K-affärshuset i samma by

Fr.v. Kim Mattsson, Christer Nyback och Göran Eriksson hoppas på snar byggstart av den behövliga tillbyggnaden så Aktia Bank i Kimito i augusti kan flytta in i nya K-affärshuset..

Chansen att få nya utrymmen kommer inte emot varje dag så det gällde att ta den här chansen. Flytten ger oss ett superbt läge, mycket synlighet och en mer ändamålsenlig lokal som vi har fått vara med från början och planera.

Så motiverar Christer Nyback, regiondirektör vid Aktia Bank, avtalet med Kompass Invest Ab om att flytta bankkontoret dit, till nya K-affärens hus i Kimito centrum.

En tillbyggnad påbörjar så snart bygglov fins. Kim Mattsson, som med sin fru Carita Mattsson äger Kompass Invest ab, hoppas allt ska vara klart för bankens inflyttning i augusti.

Göran Eriksson, Kimitobo som jobbar för Rambolls konsultbyrå, säger att dimensioneringen av el och annan teknik är gjord så att en utbyggnad går bra.

Nu ska 386 kvadratmeter byggas till, men banken behöver inte allt utan ett par hundra kvadratmeter är lediga änsålänge.
– Hoppas vi hittar hyresgäster också till dem, säger Mattsson.

Rambolls ritning visar hur Aktia Banks kontor kommer att synas då man närmar sig K-affärshuset rakt framifrån.

Tillbyggnaden kommer att synas i sin helhet från omfartsvägen, alltså Dragsfjärdsvägen som löper på husets södra sida.

– Någon stor banksal behövs inte i dag. Den lokal vi får kommer att vara ljus och luftig och precis vad vi behöver, säger Nyback.
Han tillägger att satsningen på ny lokal signalerar stark tro på Kimito som kommersiellt centrum, och på att banken fortsättningsvis ska finnas här.

Det var 2006 som Aktia etablerade sig på Kimitoön, med ett kontor i Monetahuset. Samarbetet med Monetas ägare Magnus Nyman har varit starkt från början, och Nymans fastighetsbyrå finns i dag i Aktias banklokal.

Enligt Nyback fortsätter samarbetet trots flytten.

– Efter tio år i samma lokal skulle det ändå ha varit dags för en renovering . Sådant innebär alltid störningar i verksamheten. Nu gör vi i stället så att vi flyttar, med minsta möjliga inverkan på verksamheten, säger Nyback.

Dagens Aktia-kontor, granne med Kimito apotek och Nordea.

Hur gick då Aktias fjolår på Kimitoön?

– Väldigt bra, sex procents ökning av kundantalet, både på  privatkundsidan och bland små och medelstora företag, säger Nyback.

Kommer ni att fortsätta med kontanthantering?

– Jo, eftersom det finns efterfrågan på det bland kunderna. Dessutom kommer vi att ha dörrarna öppna. Jag tror att det överlag inom business är bättre att köra med öppna än med stängda dörrar. Visst sköter många av våra kunder sina ärenden digitalt men nog ska en bank vara öppen också för personliga besök.

Har ni också icke-öbor som kunder?

– Jo, och den skaran växer. Många fritidshusägare har ärenden de vill sköta här. Överhuvudtaget är fritidshusägare, som tillbringar allt längre tid av året på ön, viktiga för öns näringsliv, säger Nyback.

Kim Mattsson t.v. och Christer Nyback vid K-affärshusets sydsida där tillbyggnaden ska göras. Omfartsvägen skymtar i bakgrunden.

Kompass Invest-huset invigdes i höstas. Myndigheternas uppgradering av Kimito som handelsplats gav chans att bygga 3000 kvadratmeter. Med den nu aktuella tillbyggnaden blir huset cirka 2600 kvadratmeter.

– Vi har haft bättre kundtillströmning än väntat i huset, säger Mattsson.

Också en guldsmedsaffär och en skönhets/frisersalong finns i huset liksom ett pop up-utrymme där företag som säljer till exempel säsongvaror kan hyra in sig för en viss tid.

Byggfirman är inte vald än för tillbyggnaden, men den ska starta så fort som möjligt. Gällande detaljplan medger tillbyggnaden.
– Den kommersiella tyngdpunkten i Kimito har flyttat flera gånger, nu är det här vid Engelsbyvägen som det gäller att vara, säger Eriksson som är projektkoordinator också för tillbygget.

Magnus Nyman säger att beskedet om flytten kom så plötsligt i går att han inte har några andra hyresgäster ännu på lut.

– Resten av Monetahuset är uthyrt men någon kö till affärslokaler är det ju inte i dagens läge, säger han.

Bland andra Nordea och Kimito apotek finns i Monetahuset.

På videon förklarar fr.v. Kim Mattsson, Christer Nyback och Göran Eriksson vad satsningen handlar om.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*