Förflytta dig till innehållet

Nu bestämde Pargas sitt hemliga minimipris för Houtskärs bibliotek

Det gamla biblioteket i Houtskär säljs till ett minimipris som inte är offentligt. Foto: Anja Kuusisto Houtskärs tidigare bibliotek säljs för ett minimipris som inte är…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Nu bestämde Pargas sitt hemliga minimipris för Houtskärs bibliotek

  1. Tina Axen skrev

    Jag har ganska svårt att förstå mig på stadsstyrelsen nu. Denhär frågan har stötts och blötts alldeles för länge. Houtskärs Kulturgille rf har klart och tydligt uttryckt sin vilja att köpa byggnaden och skapa ett hus med många olika funktioner kommuninvånarna till gagn. Och helt utan några som helst krav på staden och allra minst för finansieringen av projektet. Av vilken orsak togs det inget beslut i frågan på styrelsens möte? Och varför är minimipriset fortfarande höljt i dunkel? Dessa två frågor och svaren på dem intresserar mig storligen.

  2. Christer Friis skrev

    Hade viljan funnits så hade stadsstyrelsen kunnat ta ett beslut i frågan, men det hade förutsatt att stadsdirektören hade gjort ett sådant förslag. Det är ingen hemlighet att Houtskärs kulturgille, ända sen det blev tal om att flytta biblioteket till områdeskontoret, har anmält sitt intresse att köpa det gamla biblioteket. Det gamla biblioteket skulle ha kunnat bli ett fint byahus i Houtskär.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter