Nu är det sopparnas höst – men säsongen är kort
Petra Nyqvist är i full gång med svampskörden. Nu finns det soppar överallt i skogen, det tycker många svampplockare. – Jag var orolig att det inte…
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Hej Robin! Tack för din kommentar. Du har helt rätt i att det blev lite luddigt gällande strävsoppar. Det som gäller är minst 30 minuter för strävsoppar. Annars kan man få ont i magen. Artikeln har nu uppdaterats.
Jag gissar att det inte är intervjuobjektet som sagt fel här, men det löns att påpeka att asp-, tegel- och björksopp alla hör till strävsopparna och ska därför tillagas länge innan de kan förtäras. Strävsoppar kan alltså inte, som det står i texten (i samband med smörsopp och karljohan) ätas efter kortare tillagningstid. Bara så att ingen får magknip i onödan.