Norsk tidning: Benjamin Källman nära flytt till Viking Stavanger

Benjamin Källman i landslagströja. Foto: Mats Ahlnäs/SPT

Frågan om var Inters Ekenäsbördige anfallare Benjamin Källman ska fortsätta sin karriär ser ut att få en lösning. Enligt den norska tidningen Rogalands Avis är 21-åringen nära en flytt till Viking Stavanger, som spelar i norska högstaligan.

Tidningen skriver att det är bara pappersarbete som återstår innan flytten är klar. Enligt tidningen är det fråga om ett låneavtal för ett år med köpoption.

Inters sportchef Vesa Mäki säger å sin sida till Turun Sanomat att förhandlingar har förts, men att inget ännu är påskrivet.

Källman har formellt varit en Interspelare sedan hans lånekontrakt med danska Vendsyssel gick ut i juni, men i praktiken har han inte varit en del av laget.

– Det är knappast en överraskning för någon att jag hoppas få ett nytt utlandskontrakt, sa Källman då ÅU intervjuade honom i juni. 

Viking Stavanger ligger nionde i norska ligan för tillfället. Laget blev uppflyttade till ligan i fjol efter att ha vunnit division ett.

 

En kommentar

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*