Mycket hårda sparförslag på omsorgsnämndens bord – stängning av Dalsbruks hälsostation föreslås utredas

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Kommentarer

  1. I kommunen har man nog koll på åldersstrukturstatistiken och minskningen av statsandelarna kom nog inte heller som någon överraskning, eftersom Tom Simola redan för 5 år sedan informerade de förtroendevalda om hur det kommer att gå. (var personligen närvarande vid ett informationstillfälle i Kasnäs.(bör kanske tilläggas att tillfället hölls på dagen och ingen alkohol serverades)) Ett av problemen idag är antagligen höjningen av de interna hyrorna för vårdfastigheterna (alla kommunens fastigheter). Vilket med facit idag inte var så slugt, eftersom SoHä inte kom heller… ja inte ännu åtminstone tidigaste 2021 kanske? Det är dyrt för kommunen att producera tjänster i egna fastigheter.

  2. Nån är ute ”och cyklar” vis a vis hela kommunens budget och speciellt kring omsorgern. Det kan väl inte vara så, att man inte haft någonsomhelst planering kring vad som komma skall – befolkningens åldersstruktur och dess påverkan. Allt tycks komma somma som ”hups de visste vin inte”. Dags för nytänkande.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*