Mexikos president vägrar betala Trumps mur

RAS. Pesons värde sjönk under onsdagen till 22,20 peso per dollar, vilket är en historiskt låg kursnivå. Foto: Lehtikuva

Den mexikanska peson föll på onsdagen till en rekordlåg nivå efter att USA:s tillträdande president Donald Trump hade hållit sin första presskonferens.

Trump sade att han kommer att bygga den utlovade muren vid gränsen mot Mexiko och att Mexiko får betala för muren på ett eller annat sätt. Trump betonade också att han kommer att beskatta företag som flyttar jobb utomlands hårt.

Pesons värde sjönk under onsdagen till 22,20 peso per dollar, vilket är en historiskt låg kursnivå. För en stund var den till och med nere på 22,25 peso per dollar.

Mexikos president Enrique Pena Nieto har än en gång avvisat kraven på att Mexiko ska betala för en mur vid gränsen mellan USA och Mexiko.

Nieto sade att det är uppenbart att Mexiko har en del meningsskiljaktigheter med den nya regeringen i USA, bland annat muren.

Men samtidigt betonade han att Mexiko vill ha goda relationer till USA och dess nya president.

ÅU–FNB–AFP

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*