Mat & vin

Nyheter i vinhyllan – januari

30 januari 2020 05:00 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Vinskolan: USA – de syltiga vinernas land

9 januari 2020 05:00 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Aktuellt

Nyheter i vinhyllan – december

19 december 2019 10:08 Robin Sjöstrand 0

Alko har tydligt spetsat till månadens nyheter och fokuserat på bubbel och rött vin för högtidssäsongen. Det är en hel del trevliga bekantskaper kommer till hyllorna, så vänner av bubbel och de som gillar fylliga,

Aktuellt

ÅU:s recensent testar årets glöggsorter

23 november 2019 13:30 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Aktuellt

Vinskolan: Tyskland – mer än bara riesling

21 november 2019 20:18 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Nyheter

Nyheter i vinhyllan – november

15 november 2019 14:00 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Nyheter

Nyheter på vinhyllan i oktober

26 oktober 2019 07:07 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Druvskolan – Pinot gris

21 september 2019 05:01 Robin Sjöstrand 0

Den näst mest kända druvan i Pinot-familjen är Pinot gris (de två övriga kändisarna är stjärnan Pinot noir och den lite mindre använda Pinot blanc). Gris kommer från franska och betyder grå och namnet kommer

Mat & vin

Druvskolan – Malbec

31 augusti 2019 05:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Texten "Gewurstraminer" och tre flaskor vit vin.
Mat & vin

Druvskolan — Gewürstraminer

9 augusti 2019 18:01 ÅU 3

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Druvskolan — Merlot

21 juli 2019 11:25 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Tre vittvinsflaskor
Kolumner

Druvskolan – Sauvignon blanc

8 juni 2019 04:00 ÅU 0

Druvskolan – Sauvignon blanc Det var en liten revolution i vinvärlden år 1986 när vinet Cloudy Bay från distriktet Marlborough i Nya Zeeland dök upp på marknaden. Revolutionen satte den lilla önationen på kartan som

Kolumner

Druvskolan – Tempranillo

18 maj 2019 06:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Druvskolan — Riesling

27 april 2019 04:00 ÅU 0

Riesling är en druvsort som har ett oförtjänt dåligt rykte. Den tyska nationaldruvan slog igenom i folkheen världen över under 1980-talet med ett ganska lågalkoholhaltigt vin som var sött och av tveksam kvalitet. Ryktet om

Mat & vin

Druvskolan – Pinot noir

16 mars 2019 04:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Druvskolan — Chardonnay

23 februari 2019 04:38 Monica Forssell 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Druvskolan – Cabernet sauvignon

2 februari 2019 04:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Fyllighet och sötma

11 januari 2019 18:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Viner som värmer i vinter

22 december 2018 05:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Smak och doft – vinets vägskyltar

8 september 2018 07:40 ÅU 0

Även om man nöjer sig med att ett vin smakar vin och antingen är gott, mindre gott eller äckligt, så blir det en otillräcklig metod i längden. Du lär inte hitta en skylt på det lokala vinmonopolet som beskriver ett vin med orden ”smak av vin, gott”.