Mark Levengood på turné till Pargas och Kimito

I Åbo är Mark Levengood på sin ”mammas gata”, det vill säga hans mormorsmor drev Åbo vadd i huset i hörnet av Auragatan och Eriksgatan. Foto: Anja Kuusisto

TV-profilen och författaren Mark Levengood åker på ny turné med en föreläsning som är skräddarsydd för den finlandssvenska publiken.

Levengood turnerade med samma föreläsning i Svenskfinland i november, och sålde då slut på nästan alla orter.

Den här gången besöker han Pargas, Kimito, Hangö, Lovisa och Borgå. I februari besöker han Österbotten och Tammerfors.

– Responsen har varit väldigt positiv. Den här gången uppträder Mark på flera orter där han inte tidigare uppträtt, säger producent Daniel Lindholm.

Levengood växte upp som finlandssvensk i Finland, men har bott 30 år i Sverige. Föreställningen kretsar kring hans finlandssvenska bakgrund och innehåller både allvar och humor.

– Det var studierna som förde mig till Sverige, men kärleken till Jonas Gardell fick mig att stanna. Vad har jag lärt mig efter 30 år i det nya landet, och vad händer med en anka om man flyttar honom från ankdammen? Bland annat de frågorna kommer jag att föreläsa om, säger Levengood i ett pressmeddelande.

Levengood besöker Pargas Kultursal den 20 mars och Villa Lande i Kimito den 21 mars.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*