Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Man överbord från Baltic Princess söder om Innamo i Nagu — sjöräddningsuppdraget avslutat

Arkiv/ Peter Alexis
en helikopter

Arkiv/ Peter Alexis

Arkivbild. Foto: Peter Alexis


Sökandet efter den person som föll överbord från passagerarfartyget Baltic Princess på lördagen har avslutats som resultatlösa.
Passageraren föll överbord i farleden söder om Innamo i Nagu kring klockan 18 då fartyget var på väg mot Åbo.
Gränsbevakningens bevakningsflygplan var på plats efter några minuter, men efter att en helikopter som har bättre möjligheter till efterspaning kommit till platsen, flög flygplanet vidare.
Till en början deltog Viking Grace och bogserbåten Hamlet i efterspaningarna, men de befriades från uppdraget efter att området som genomsöktes hade avgränsats. Sökandet efter personen fortsatte med en patrullbåt och en luftkuddefarkost från sjöbevakningsstationen i Pärnäs i Nagu och med Gränsbevakningens helikopter.
Vattnet i området är bara 2 grader och enligt operatör Robin Lindström vid sjöräddningscentralen i Åbo, är chanserna att överleva i så kallt vatten små.
Västra Finlands sjöbevakningssektion har gett över uppdraget åt Polisen.


 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter