Majoriteten av finländarna kan tänka sig sommartid visar ny undersökning

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

3 Kommentarer

  1. Tänker på gamla tider när man på fartygen i oceanfart tog middagshöjden med solen i sitt hösta läge, och så ställde man klockan till 12 efter det. Tyvärr hjälper minnesbilden inte så mycket till i den här diskussionen.

  2. Om undersökningen håller streck, kan man bara konstatera att folk inte begriper sej på soltiden. Vi är (i åbotrakten) redan nu, under normaltid, en halv timme före soltiden. Om vi späder på med 1 timme till, så kan vi äta lunch innan solen hunnit gå upp. Hönsen tom är förvirrade över att dom blir väckta alldeles för tidigt under sommartiden.
    Skulle tro att det dock är EU som bestämmer hur stora differenser som kan godtagas inom området. Ponera att Sverige skulle välja att stanna kvar i mellaneuropeisk tid, så skulle differensen bli 2 timmar mellan Åbo och Stockholm. Vad skulle hönsen säga om detta?

  3. Varför inte låta solen stå i syd kl 12 och gå upp en timme tidigare istället! Finns en anledning till att man talar om NORMALTID.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*