Lyssna på erfarenheten!

Finland har fått en ny statsminister och regering. En nyhet som sprids som en löpeld, på grund av att Sanna Marin är den yngsta statsministern i världen och att alla regeringspartier leds av kvinnor.

Världens idag äldsta statsminister, Malaysias Mahathir Mohamed, ger sin yngre kollega ett gott råd ”lyssna på äldre människor”. I vår kommunallag stagas det att ”Kommuninvånarna och de som utnyttjar kommunens tjänster har rätt att delta i och påverka kommunens verksamhet”, alltså att man åtminstone lyssnar på kommuninvånarna.

Ett bra råd, men ibland verkar det som om man skulle glömma både goda och i lag stadgade råd. Exempel på detta hittar vi många, men som aktuella exempel kan man kanske nämna Pargas stads hantering av skolproblemen och danaarvet i Houtskär. Det verka vara svårt att höra och lyssna på både äldre, yngre och lokala användare av kommunens tjänster. Att hänvisa till tidsbrist visar bara på dålig framförhållning.

Svenska seniorer i Åboland vill påtala vikten av att höra och lyssna på både unga och äldre så att ingen behöver känna sig överkörd. Det skulle säkert vara bättre att behandla frågorna i de berörda påverkansorgan som valts än att diskutera saken via medierna.

Kjell J Wennström
Svenska seniorer i Åboland r.f.

En kommentar

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*