Li Andersson: ”Jag hoppas att konkurrenskraftstimmarna förpassas till historien”

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Kommentarer

  1. Henrik, Skulle man vara klok och tänka längre än näsan är lång och tänka mer på lång sikt så borde man satsa MER på automatisering och digitalisering samt utveckling av system som man kan sälja på licens till andra länder. Kan bli dyrt i framtiden om man måste köpa andras lösningar eller att utländska investerare satsar på vår marknad men anställer bara en hand full, låter maskiner göra resten och vinster flyter ut ur landet.

    Människan har i alla tider försökt komma på hur man gör jobbet lättare och snabbare för att sedan bli helt befriad från arbete. En tid hade man slavar för att göra allt slit, idag har man maskiner som gör jobbet.
    Finns mycket som kan automatiseras i detta land, problemet är att samhället inte direkt har hängt med utvecklingen samt bakåtsträvare som vill hålla fast i gammmalt. Det gamla Nokia kanske skulle finnas kvar om man skulle ha följt med utvecklingen. Det fanns en tid då Nokia vågade testa olika lösningar även om alla inte var direkt någon succé.

    Det Sipilä var ute efter var att göra abetet billigare för företagare, inte bättre för arbetstagare. Dessutom var det en hel del som skulle privatiseras, t.ex vården skulle ha blivit dyrare.

  2. Konkurrensavtalet tycks vara ett tacksamt tema för den nuvarande regeringen. Li Andersson, och flera ministrar med henne, har aldrig behövt bekymra sig för hur man skall skapa de ekonomiska tillgångarna, som hon så gärna köper röster för. En stor del av regeringen har SGS aldrig överhuvudtaget behövt jobba. Man bör inkomma ihåg att regeringen Sipilä på riktigt försökte få Finland ekonomiskt på fötter. Den fick företagen och företagarna att tro på framtiden, vilket till stor del ledde till den ekonomiska uppgång vi nu ser. Li Andersson och hennes gelikar skulle göra klokt i att minnas vem som föder henne. Ett faktum är att skall vi ha råd med denna regerings politik bör vi jobba betydligt mera och bättre än nu, inte mindre.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*