Lännen Media: Halla-aho nästan lika populär som Soini

EU-parlamentarikern Jussi Halla-aho har nu nästan lika stort stöd som nuvarande partiledaren Timo Soini i Sannfinländarnas ordförandekamp. Det visar en gallup som Lännen Media har gjort bland centrala personer inom Sannfinländarna.

Om valet stod mellan Halla-aho och Soini skulle nästan 55 procent rösta på Soini och drygt 45 procent på Halla-aho.

Om alla de mest kända sannfinländarna skulle kandidera till ordförandeposten skulle enligt enkäten just Soini och Halla-aho gå vidare till en andra omgång i ordförandevalet.

– Resultatet bevisar att Halla-aho har ett betydligt äkta stöd och realistiska möjligheter att utmana Soini på allvar. Nu uppstår en moralisk skyldighet för honom gentemot sina anhängare, säger Markku Jokisipilä, chef för Åbo universitets centrum för riksdagsforskning.

Partiprofilerna i undersökningen uppger att de hoppas på en äkta ordförandekamp. 78 procent hoppas att det finns flera kända kandidater när partiledaren väljs i Jyväskylä i juni.

256 medlemmar i Sannfinländarnas distriktsstyrelser, ordförande i lokalföreningar, riksdagsledamöter och andra viktiga personer inom partiet svarade på Lännen Medias frågor. (FNB)

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*