Landslagsmatchen i Åbo förlöpte utan säkerhetsproblem

Det krävdes en hel del planering för att trygga säkerheten på Veritas stadion under landslagsmatchen i måndags. 6612 personer följde herrlandslagets fotbollsmatch mot Turkiet i måndags. Kring hälften av dem höll på Turkiet, enligt Bollförbundets uppskattning.

– Vi tillät inga politiska symboler, såsom Kurdistanflaggor eller flaggor som hänvisar till president Erdogan. Ett fåtal banderoller beslagtogs. Dessutom var det viktigt att se till att inga turkiska fans tog sig till den finska supporterläktaren eller vice versa, säger Juha Karjalainen, säkerhetschef på Bollförbundet.

Allt förlöpte ändå enligt planen, enligt Karjalainen. I den turkiska supporterkulturen används ofta olaglig pyroteknik av olika slag, men ingen försökte föra in några såna pjäser till måndagens match.

Matchen var officiellt slutsåld, men på kortsideläktaren fanns ändå kring 1000 tomma platser. En del av dem var avstängda för att separera den finska klacken från resten av stadion. Resten av dem såldes inte av Bollförbundet, utan var vikta för den officiella supporterföreningen SMJK som inte lyckats sälja alla biljetter.

Fredrik Häggman
nyheter@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*