Förflytta dig till innehållet

Landsbygdens folk: Havre börjar exporteras från Dalsbruk

Spannmål

Havre är en efterfrågad matvara internationellt. Foto: SPT


Det inhemska spannmålsbolaget Avena börjar exportera havre från Dalsbruk i Kimitoön, skriver tidningen Landsbygdens folk. Exporten sker från hamnen i Dalsbruk.
Avenas anskaffningschef Pekka Hyssy säger till Landsbygdens folk att de börjar med havre eftersom det finns efterfrågan på det.
– På kort sikt är målsättningen att få allt det praktiska att fungera, på lång sikt att utveckla verksamheten till att gälla också andra spannmålsslag.
Avena har motsvarande verksamhet i Borgå och i Ingå sedan tidigare. På samma sätt som där kommer företaget Seaport Logistics att sköta om den operativa verksamheten.
Odlaren säljer sin spannmål direkt till Avena och odlaren kan själva leverera direkt till hamnen i Dalsbruk eller så beställer Avena frakten via sina nätverk, skriver Landsbygdens folk.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter