Förflytta dig till innehållet

Kvinnor som fredsförhandlare

Arkiv/pressbild

Elli Flén: Pressbild

Vad bidrar kvinnor med i fredsbyggande? Hur kan vi stöda kvinnors medverkan i konfliktlösning?

Bland annat de här frågorna diskuteras på torsdag klockan 18-20 då Marthaförbundet och Åbolands Svenska Marthadistrikt tillsammans med Finska Missionssällskapet ordnar föreläsningen ”Kvinnor i fredsarbete”.

Platsen är SFV, Tavastgatan 30 D 33–34 i Åbo.

Kommunikationskonsulten Elli Flén berätta om sina erfarenheter av att arbeta för fred och hur kvinnors roll i fredsarbete kan se ut i praktiken. Hon har tidigare tjänstgjort som fredsbevarare i Afghanistan och Kosovo, som specialmedarbetare för Finlands försvarsminister, presschef på OSSE i Kosovo och informatör på huvudstaben.

Föredraget följs av diskussion och servering. Inträdet och serveringen är gratis, men du får istället gärna ge ett bidrag till förmån för Utjämningskampanjen.

Eftersom det finns ett begränsat antal platser får du gärna anmäla dig via e-post fms@finskamissionssallskapet.fi eller per telefon 040-1692 418.

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter