Kryssningsfartyget Romantika fick skador i stormen

Enligt Tallink Silja var passagerarna på Romantika inte i fara.

Kryssningsfartyget Romantikas radarantenn och ett fönster i fartygets för skadades i nattens storm, meddelar rederiet Tallink Silja.

Radarantennen lossnade klockan 3.40 på natten och flög mot ett av fönstren i fören på däck sex och fönstret gick sönder. I ett pressmeddelande skriver rederiet att läget är under kontroll och fartyget fortsätter sin färd från Stockholm mot Riga.

Fönstret som gick sönder finns i Tango-barens bakre del och vattenskadorna är begränsade i huvudsak till detta område. Några passagerarhytter på däck fem har också fått vattenskador. Passagerarna i dessa hytter omplacerades.

Enligt Tallink Silja var passagerarna inte i fara.

Orsaken till olyckan utreds, men enligt rederiet verkar det vara frågan om samma sak som systerfartyget Victoria I råkade ut för i december 2015. Då vände fartyget tillbaka till Tallinn efter att radarantennen hade lossnat i en storm och krossat fönster i fartygets för.

FNB

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*