Förflytta dig till innehållet

Konsert med egendomligt instrument

Kungsvägens musiker tjuvstartar till Konstens natt onsdagen 16.8. Då fortsätter konsertserien som presenterar ovanliga historiska instrument, och som solist spelar tysken Eberhard Maldfeld på tromba marina. Maldfeld hör till de mycket få musiker i världen som trakterar detta unika instrument.

Tromba marinan hade sin kortvariga blomstringsperiod vid hovet i Versailles i Frankrike. I den västerländska musiklitteraturen hittas bara några enstaka konserter skrivna för det ytterst sällsynta instrumentet.

På Kungsvägens musikers konsert framförs de två mest intressanta konserterna, och i den andra av dem hörs också en annan instrumentraritet, pukor gjorda i trä. Även pukorna transporteras till Finland enkom för denna konsert. Konserten är första gången som man kan höra tromba marina spelas i de nordiska länderna.

Irma Niskanen är konsertmästare. Konserten hålls i Åbo domkyrka klockan 20.

Konstens natt firas på torsdag 17.8.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter