Kommunala krumbukter

Åboland upplever kommunala prövningar för tillfället. Öröseminariet och äldreomsorgsyrseln på Kimitoön samt barnskyddet i Pargas har alla nått över den nationella nyhetströskeln. Vad har dessa gemensamt?

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället
Redan prenumerant?
Logga in

4 Kommentarer

  1. Bra skrivet Tom. Av egen erfarenhet som medlem i omsorgsnämnden kan jag bara konstatera att ibland förstod nog inte alla medlemmar skillnaden mellan strategiska beslut och operativ ledning. Och då blir nog allt sekasin…

  2. Ledande politiker på tunga ordförande poster borde nog proaktivt komma ut med sina åsikter och int lämna sej osynliga så att journalister måste matas av fmge suppleanter. Som politiker är det viktit att kunna tre saker; kommunicera kommunicera och kommunicera. Ju svårare och besvärligare ärendet är desto viktigare att de ”stora” politikerna syns och hörs.

  3. Ingående skrivet om kommunala processer, men borde inte ÅU se sig i spegeln om man tycker att den politiska ledningen (ex. fullmäktige- och styrelseordförande) verkar ha gömt sig eller nästan blivit osynlig? En seriös journalist får alldeles säkert tag på den politiska ledningen för att höra dens åsikt i viktiga frågor. Det kan väl inte vara så att man enbart förlitar sig på åsikter som man blir matad med (t.ex. av en fullmäktigesuppleant)?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*